sâmbătă, 9 iunie 2012

Substantele nocive frecvent intalnite in produsele cosmetice:

Parafina: umplutura ieftina, blocheaza porii si impiedica eliminarea toxinelor, ducand la alergii, iritatii, inflamatii, acnee.
Parabenii: conservanti care cresc riscul de cancer si alte probleme ale pielii. Singura lor utilitate este pentru comercianti prin faptul ca produsele au un termen de expirare mai mare.
Aluminiul: gasit in special in deodorante pentru axila, este absorbit in organism si este suspect pentru diverse afectiuni, de la cancer la Alzheimer.
Acrilamida: substanta cancerigena prezenta si in cartofii prajiti. Creste riscul de tumori ale sanului.
Isoporpil alcool: deshidrateaza si imbatraneste pielea
Surfactantii: efect iritant si toxic
Bisfenol A: diabet si boli de inima, tulburari hormonale, in special la copii
DEA, TEA, MEA: cancer.
Fluorul din pasta de dinti: creste riscul de cancer si vine insotit de metale grele si chiar radioactive. Este printre cele mai toxice substante. Se acumuleaza in corp.
Parfumurile sintetice: contin neurotoxine. Adica iti omoara neuronii.
Propileneglicol: imbatranirea pielii, probleme ale ficatului, iritatii, deshidratarea pielii. Se combina cu alte substante rezultand carcinogeni. Se absoarbe prin piele.
SLS(sodiumlaurilsulfat): gasit in sampoane si balsamuri de par. Inhiba cresterea parului. Ironic, nu-i asa? Afecteaza sistemul imunitar si cel hormonal.
Toluen(in lacul de unghii): toxic pentru ficat si sistemul nervos, afecteaza glandele endocrine(sistemulu hormonal), poate cauza defecte ale fatului daca este folosit de femeile insarcinate.
Triclosan: poate produce cancer, iritatii, malformatii la copii, afecteaza sistemul hormonal si imunitar, reduce fertilitatea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu