duminică, 7 august 2011

Lista alimentelor care pot provoca toxiinfecţii alimentare


-Carnea de pasăre poate conţine Campylobacter
-Carnea de porc te poate îmbolnăvi de toxoplasmoză
-Listeria monocytogenes este un tip de bacterie care se găseşte în apă şi în sol (carnea crudă, legumele negătite, laptele nepasteurizat, alimentele obţinute din lapte nepasteurizat şi în alimentele procesate)
-Bacteria Salmonella (carnea crudă de porc, vită sau pui poate supravieţui dacă produsul nu este gătit la o temperatură sigură se poate găsi şi în ou - în special cel de raţă, lapte, brânză şi smântână)
-Verdeţurile folosite pentru salate pot fi contaminate cu pesticide, substanţe de îngrăşământ artificial
-Tonul poate fi contaminat cu scombrotoxin, o substanţă care provoacă dureri de cap şi crampe
alte detalii puteti citi aici:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu